fotografie

Hobby: Fotografie

 

 

Sinds 2008 fotografeer ik met een compactcamera. De Olympus mu 790 sw. Gekocht omdat hij zo lekker handzaam is, redelijk schokbestendig en vooral ook waterdicht, dus ook onder water te gebruiken.

 

Dit vond ik zo leuk dat ik in april 2009 een digitale spiegelreflexcamera heb gekocht. De keuze was gevallen op de Sony Alpha 300 vanwege de in de body ingebouwde stabilisatie en het feit dat de Konica Minolta accesoires er op passen. (handig voor de tweede hands markt) Daarna een telelens en groothoeklens er bij gekocht wat ook wel erg leuk is.

De Alpha 300 is inmiddels ingeruild voor de Alpha 580 en de A77voor nog betere resultaten.

 

Het einde is zoek, dus na betere kwaliteit lenzen en filters, volgde een studioset met lampen en softboxen. Voor mooiere lichteffecten volgde al snel een tweede set lampen, paraplui, snood en kleppenset. Om snel betere foto's te kunnen maken heb ik workshops gevolgd voor bodyscapes en portretten. Na ruim 150 modellen is het nog steeds iedere keer weer leuk om betere resultaten te krijgen.

 

De alround gevarieerde fotoshoots hebben langzaam plaats voor meer thema shoots, of een reportage met één hoofdonderwerp met daarnaast bijvoorbeeld portretfoto's. De studio is inmiddels nagenoeg buiten gebruik en ik heb mijn shoots verplaatst naar shoots op locatie. Hiervoor gebruik ik kleinere, meer flexibele flitslichten.

 

Sinds 2013 is het ook mogelijk om de fotoshoot bij de modellen thuis te doen. Hiervoor heb ik slechts beperkte ruimte nodig (ca. 3 x 3 mtr.) Hierdoor kan de shoot plaats vinden op vertrouwd terrein en heeft het model alles bij de hand.

 

In 2016 hoop ik me te gaan verdiepen in een andere vorm van fotografie en zal ik nog maar weinig met fotomodellen werken.

 

Modellen die met me willen samenwerken, kunnen mailen voor de link naar mijn portfolio.