blog fietsen 2020-09

Bloggermann

wat houd mij bezig

Ja, toch maar weer begonnen met het bijhouden van een weblog.
Met in gedachten dat ik de website zou gaan opzeggen en het feit dat ik in de verdovende middelen slikkende periode niets meemaakte, ben ik gestopt met het bloggen.


Nu de medicatie eindelijk wordt afgebouwd hoop ik dat er weer een beetje leven in de brouwerij komt en dat ik weer iets heb  te melden. Je bent gelukkig niet verplicht tot het lezen hiervan maar als je een berichtje wil ontvangen wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst, dan moet je het contactformulier maar gebruiken.  Welkom in een stukje van mijn leven!

Fietsen


geplaatst op 10 augustus 2020


Eén van mijn goede voornemens voor de vakantie 2020 is het werken aan mijn conditie. Jammer dat mijn hand en voet niet echt lekker meewerken, anders had ik kunnen afwisselen, maar nu fiets ik. Misschien ligt de lat een beetje hoog: een paar weken geleden kon ik niet eens een hele dag wakker blijven en ik ben ook nog eens begonnen met afkicken.

Toch de oude fiets maar weer van stal gehaald. Na drie jaar ongebruikt in de schuur zijn er toch wat plekjes op gekomen en staat de ketting droog. Voor een fiets van bijna 25 jaar oud rijdt hij fantastisch. Dankzij de verende voorvork (dat was een hele dure) heb ik nauwelijks trilling in mijn hand en dat is mooi meegenomen.


Vanwege de huidige temperaturen van ver boven de dertig (!) graden, probeer ik uiterlijk 08:00 op het zadel te zitten. Natuurlijk wil ik alles wel een beetje onder controle houden, dus download ik een fietsknooppunten-app. Dan kan je thuis een route ingeven en zie je meteen de afstand en geschatte tijd dat je fietst. Natuurlijk heb ik een blind vertrouwen in technologie (niet dus), dus schrijf ik de nummers van de knooppunten op schilderstape, die ik op de stang plakte.


Telefoon in de broekzak, headsetje op en jawel, het werkt! Ruim op tijd krijg je een melding dat het volgende knooppunt dichtbij is en meteen wat het volgende knooppunt is. Bij "lastige" kruispunten zoals y-splitsingen of wegen die in een bocht verder lopen en de pijl voor rechtdoor wijst in de richting van de afslag gaat het weleens fout. Gelukkig krijg je snel de vraag of je nog wel goed rijdt en kan je terug naar het vorige knooppunt. In de binnenstad is het goed zoeken naar de borden, maar  tot nu toe is het gelukt.


Ik sta er van versteld hoeveel mensen er zich al zo vroeg uitsloven; rood aangelopen joggers, kletsende tourtietsers, bellende racefietsen, ruiters en hele families die met 3 generaties op een rij achter de buggy wandelen. Nog meer verbaasd ben ik eigenlijk over hoeveel kanalen en andere waterwegen er rondom Delft lopen. Vanmorgen heb ik het Rijn-Schiekanaal een eind gevolgd. Leuke bezienswaardigheden, naast alle bruggen en oude (gigantische) herenhuizen waren voor mij het Huygens-Hofwijk, de buitenplaats waar de broers Chistiaan en Constantijn hebben gewoond en natuurlijk een geparkeerd meesterwerk: "de Godin" ook wel bekend als de Citroën DS, ofwel de Snoek.

Zo wordt werken aan de conditie tóch nog leuk!

fietsroute-op-app
fietsroute-op-app
Dit is de digitale route die wordt voorgelezen vanuit de fietsknooppunten app.
fietsroute-op-sticker
fietsroute-op-sticker
...en dit is mijn papieren versie, ter controle, just in case :-)
fietroute3
fietroute3
Hier woonden de grote namen uit de Gouden Eeuw.
fietsroute-snoek
fietsroute-snoek
Mooier kan haast niet.
Als ik toch eens rijk zou zijn...