fotografie

©   copyright 2008 - 2021  John Bornemann

Hobby: Fotografie

 

 

Sinds 2008 fotografeer ik met een compactcamera. De Olympus mu 790 sw. Gekocht omdat hij zo lekker handzaam is, redelijk schokbestendig en vooral ook waterdicht, dus ook onder water te gebruiken.

 

Dit vond ik zo leuk dat ik in april 2009 een digitale spiegelreflexcamera heb gekocht. De keuze was gevallen op de Sony Alpha 300 vanwege de in de body ingebouwde stabilisatie en het feit dat de Konica Minolta accesoires er op passen. (handig voor de tweede hands markt) Daarna een telelens en groothoeklens er bij gekocht wat ook wel erg leuk is.

De Alpha 300 is inmiddels ingeruild voor de Alpha 580 en de SLT-A77-MII voor nog betere resultaten. 

 

Het einde is zoek, dus na betere kwaliteit lenzen en filters, volgde een studioset met lampen en softboxen. Voor mooiere lichteffecten volgde al snel een tweede set lampen, paraplui, snood en kleppenset. Om snel betere foto's te kunnen maken heb ik workshops gevolgd voor bodyscapes en portretten. Na ruim 200 modellen is het tijd om me op andere vormen van fotogratie te gaan richten. De studiolampen en accessoires heb ik verkocht en ingeruild voor reportagefliters om op locatie te kunnen flitsen.


De groothoek maakt plaats voor macrolens en telelens en opeens blijkt dan dat heel andere accessoires gemakkelijk zijn zoals een ringflitser en monopod. Het is leuk dat er altijd wel iets nieuws te leren is. Met de lenzen en accessoires die ik nu in de loop van de jaren heb verzameld ben ik erg blij en hoef ik de komende jaren geen investeringen meer te doen.